zaterdag 3 oktober 2009

Onze meiden speelden weer een NK mee


Dit keer was het NK Snelschaak voor jeugd aan de beurt vandaag gespeeld in Bunschoten, tot vorig jaar werd het in Friesland gehouden maar tanende belangstelling heeft de organisatie naar het midden van het land gedreven. We waren te gast in het denksport centrum En Passant, wat eigendom is van een schaakvereniging, daarbij gesteund door diverse sponsoren zowel uit het bedrijfsleven zowel als partikulieren.

Nu het toernooi zelf (de volledige uitslagen en dergelijke zijn natuurlijk ook te zien op de site van de KSNB onder het kopje NK Jeugdsnelschaak)

Uit RSB gebied waren we in elk geval in elke leeftijdscategorie vertegenwoordigd, waarbij de C en de E categorie met beiden 4 deelnemers de grootste waren.

In elke groep werden in de ochtend voorronden gespeeld volgens zwitsers systeem en na de lunch werd er opnieuw ingedeeld in groepen van tussen de zes en tien deelnemers die uiteindelijk gingen strijden om de diverse Nederlandse titels.


Onze deelneemsters (Sophia en Angelique) speelden beiden in de C categorie en wisten beiden met een score van 5 uit 9 in de finale groep terecht te komen, ze hadden het in de middag beiden een stuk moeilijker en eindigden beiden in de staart van de groep waarbij Sophia en passant wel de meisjes titel meenam door van Angelique te winnen. Verder wonnen ze beiden maar 1 partij, dus Sophia eindigde met 2 punten uit 9 en Angelique met 1 uit 9. De kampioen van de jeugd was in deze categorie Nick Bijlsma. De twee RSB jongens in de C categorie kwamen beiden uit in de 2e groep.

Voor het overige verwijs ik jullie graag naar de toernooi website en wellicht dat er vanuit de hoek van Messemaker ook wel iets gepubliceerd zal worden.

Volgende week zaterdag staat een andere belangrijke dag voor ons jeugdteam op het programma, de tweede dag van de landelijke jeugdclubcompetitie.

jullie verslaggever

(foto: toernooiwebsite)

1 opmerking:

Sneeuwwitje zei

Uitbreiding van de bekerkast al noodzakelijk?