zaterdag 6 juni 2009

Charlois/Europoort jeugd domineert in Open Hoeksche Waards snelschaak

Afgelopen donderdag 4 juni werd het jaarlijkse Open Snelschaakkampioenschap van de Hoeksche Waard gespeeld. Normaal gesproken zijn daar vertegenwoordigers van alle verenigingen in de Hoeksche Waard. Dit seizoen had de organiserende vereniging (Hoeksche Waard) zijn vleugels wat breder doen uitslaan en deden naast Angelique Osinga (die is ook lid daar) ook de broertjes van Overdam aan het kampioenschap mee.

Normaal waren het altijd de leden van Rokado die voor de hoogste plaatsen gingen daar mengden zich dit jaar duidelijk Jan en Julian ook in en in minder mate Angelique.

Er waren 23 deelnemers aan dit kampioenschap, er werd besloten in 4 groepen van 6 spelers te starten. De nummers één en twee van deze groepen plaatsten zich voor groep de kampioens groep, dat werd dan een groep van 8.

de finale groep bestond na deze voorronden uit de volgende spelers:

Hans v.d. Linden (Rokado)
Leo Rietveld (Rokado)
Walter van Dijk (Hoeksche Waard)
Gert van Driel (Hoeksche Waard)
Ronald Mohrke (Hoeksche Waard)
Angelique Osinga(HW + CE)
Jan van Overdam(Charlois/Europoort)
Julian van Overdam (Charlois/Europoort)

De kampioen van vorig seizoen Leo Rietveld had er dus een moeilijke taak bij de gebroeders van zich af te houden. Dit maar gedeeltelijk gelukt. Julian werd Open Snelschaakkampioen van de Hoeksche Waard, Leo Rietveld moest met een tweede plaats genoegen nemen, terwijl Jan 3e werd. Angelique moest in dit gezelschap genoegen nemen met een 8e plaats. Maar het verschil tussen nummer 5 en nummer 8 was maar 0,5 punt!!! Gert van Driel werd met 2 uit 7 snelschaak kampioen van SV Hoeksche Waard.

Geen opmerkingen: