woensdag 20 mei 2009

Angelique stelt zich voor:

Op vrijdag 27 maart is er les bij de jeugd. Michel de Wit geeft les aan de stap-5 jeugd. Angelique sluipt even uit deze groep weg om aan mij wat over haar zelf te vertellen. Michel had gelukkig niets in de gaten.
Angelique Osinga vertelt dat zij 14 jaar jong is en schaken op haar 10e jaar vooral heeft geleerd van haar moeder Marjolein. Zij schaakt dus nog niet zo heel erg lang. Toch staat zij al in de top van groep 3 van de interne van Charlois Europoort. Na dit interview moet zij spelen voor deze competitie.
Angelique is lid van 3 verenigingen: De Klimop , Hoeksche Waard en Charlois Europoort. Bij de Klimop speelt zij niet zo vaak meer. Wel speelt zij heel veel toernooien. Vooral samen met Sophia Thoma die ook lid is van Charlois Europoort. Het aantal toernooien is niet meer te tellen ! "En met schaken wil ik winnen", vertelt zij, " maar het moet ook gezellig zijn". Haar leukste toernooi tot nu was het NK in Venlo. Angelique werd 8e in haar groep.
Angelique gaat ook natuurlijk nog naar school. Zij zit op de Christelijke Scholengemeenschap Calvijn in Barendrecht. Zij vertelde erbij dat ik niet vergeten moet op te schrijven dat het de vestiging Groene Hart is van deze school anders weet je nog niet voldoende. Haar favoriete schoolvak is wiskunde. Toen ik even later de vraag stelde wat zij het leukst aan schaken vindt , was het antwoord natuurlijk al te raden: logisch denken. Heel duidelijk ! Als Angelique niet schaakt gaat zij het liefste tennissen en soms ook straatvoetballen. Dus mannen: opgepast !
Later op de avond , als de competitie in volle gang is , zie ik Angelique spelen voor de competitie. In groep 3 moeten haar concurrenten (dus ook haar moeder ) goed opletten. Angelique staat al heel lang in de top 3 en wil gewoon promoveren en doorgaan met winnen. Aan het einde van de avond is zij nog bezig met haar partij tegen de nr. 1: Rinus van de Wetering. Angelique heeft zwart komt in een eindspel met gelijke lopers en heeft een vrijpion. Haar tegenstander biedt remise aan , maar Angelique weigert en probeert toch nog te winnen. Maar helaas : er is toch niet meer door heen te komen. Vanavond kon zij niet winnen. Dan maar de volgende keer !

Geen opmerkingen: