maandag 7 september 2009

Verslag Open Kampioenschap van Gouda

Afgelopen zaterdag werd in Gouda het open schaakkampioenschap van Gouda gespeeld .De bezetting was enorm sterk met maar liefst 10 grootmeesters en ook nog een aantal Internationale meesters.Van CE speelden in de A-groep mee:Cor de Wit,Gerard Kool,Marco Kirana,Jan van Overdam en Julian van Overdam.In de B-groep speelde Nancy Kirana mee, in de Jeugd grand prix speelde Janus de Vries mee en in de A/Jeugd grand-prix speelde Angelique Osinga mee en in de Jeugd Grand Prix speelde Lorenzo de Wit mee.

Eerst de senioren dan maar. In de A- groep:Cor de Wit speelde een uitstekend toernooi met onder andere een remise tegen een 2300-speler,Gert Jan Ludden en Marco Kirana.Hij eindigde uiteindelijk op 3 punten(uit 7) en een tpr van 2116.Gerard Kool zal iets minder tevreden zijn met 2 uit 7 en een tpr van 2021.Wel heeft hij tegen o.a van den Doel en Lanchava gespeeld. Dan komen we bij de jeugdspelers die bij de senioren meededen. Jan van Overdam speelde een goed toernooi met een fantastische start:Hij won van GM Peng en van Ceko(2150) maar daarna viel hij wat terug met nederlagen tegen zijn broer Julian en Peter Ypma. Maar hij heeft toch een uitstekend toernooi gespeeld met 3 uit 7 en een tpr van 2102.Marco Kirana blijft zijn goede toernooien reeks vervolgen en speelde ook hier in Gouda een uitstekend toernooi. Hij eindigde net onder de 50%(3 punten) maar had wel een zware tegenstand met onder meer GM Peng en GM Degraeve en GM Timman.Zijn tpr was 2140.Ikzelf was uiteindelijk wel tevreden met mijn resultaat:een overwinning op GM Peng(net als Jan)een zeer goede partij tegen GM Ulf Andersson die ik remise had moeten houden en een overwinning op een 2212-speler met zwart. En last but not least een overwinning op Jan.ik eindigde op 4.5 uit 7 en een tpr van 2301.Dan komen we uit bij de B- groep waarin nancy als enige CE`er meedeed. Zij hield de eer van CE hoog met een uitstekend toernooi waarin ze eindigde op 3 uit 7 en een tpr van 1824.

Dan komen we bij de Jeugd Grand Prix. In de A/B groep Angelique Osinga:Zij had waarschijnlijk iets meer verwacht maar toch uiteindelijk

eindigde op 3.5 uit 9 .ze eindigde als gedeeld 3e van de B- spelers(t/m 16 jaar)En als enige vrouw in deze groep is dat toch wel een prestatie!In de D speelde Janus de Vries mee. Ook hij kan terugkijken op een geslaagd toernooi met o.a. een overwinning op een 1359-speler.Hij eindigde op 5 uit 9 en een tpr van 1263.Dan komen we bij de Benjamin van onze CE- delegatie in Gouda: Lorenzo de Wit .Hij eindigde op 3.5 uit 13 en met zo weinig ervaring is dat echt een heel goed resultaat.

Het was een geslaagd toernooi met in elke groep goede resultaten voor de CE`ers.

Julian van Overdam

1 opmerking:

Sneeuwwitje zei

Knap gedaan hoor! Jan ging vrijdagavond (de avond voor het toernooi) vroeger weg, omdat hij naar eigen zeggen minimaal 1 grootmeester moest verslaan! Dat is hem dus gelukt. Dat Jan niet Van De Jan (Timman) won is hem vergeven, alles op zijn tijd. Van Julian is het helemaal knap om 'gewoon' tussen de grootmeesters in de eindrangschikking te komen! Arjan van der Leij ook goed gespeeld en een grootmeester scalp gepakt.