dinsdag 22 september 2009

jeugdteam op koers in meesterklasse C

Het jeugdteam van Charlois Europoort heeft afgelopen zaterdag de eerste twee wedstrijden voor de Jeugd Club Competitie gespeeld in Amersfoort. Ondanks de afwezigheid van eerste bordspeler Julian, die in Antwerpen het Inventi-toernooi speelde, werden er twee soepele overwinningen geboekt door Marco, Jan, Sophia en Angelique.
De eerste ronde waren de dames het snelst klaar. Alleen Marco had een taaie en moest bijna vier uur werken voor de overwinning. De tweede ronde speelden het kwartet tegen Winterkoning/Bergen, die met een omgedraaide bordopstelling spelen. De laagstgerate speler op het eerste bord en zo verder. Zodoende speelde Angelique tegen hun sterkste speler en door een truc in de opening werd dit jammer genoeg voor haar nooit een echte partij. Jan had dus een makkie en was in een minuut of tien klaar. Sophia en Marco volgden ook snel en zodoende konden we vroeg vertrekken met 4 matchpunten en 7 bordpunten op zak. Vijf andere teams zijn ook nog ongeslagen, dus waarschijnlijk wordt het de volgende keer een stuk spannender.
Wordt vervolgd op 10 oktober.

Groeten en tot vrijdag,
Frank Thoma

3 opmerkingen:

Sneeuwwitje zei

Goed gedaan hoor! Leuk stukje Frank. Als ik teamcaptain zou zijn, zou ik Julian niet meer opstellen. Never change a winning team! :-)

Anoniem zei

Gefeliciteerd.Maar dit waren natuurlijk makkies:)Volgende keer ook tegen de sterke teams winnen:)

Jan jr zei

Waarschijnlijk moeten we de volgende ronde of de ronde daarna tegen D4(2007,1980,1970,1890).Dat wordt waarschijnlijk de klapper.